Građevinski radovi, hidroizolacijski radovi, građevinska poduzeća

vlhkost1

KAPILARNA VLAGA

Današnje moderno doba zahtijeva modernu tehnologiju.Jedna od dokazanih metoda zamjena je oštećene ili nepostojeće izolacije u stijenama. Aplikacijom hidroizolacijskih masa stvaramo izolaciju i u potpunosti blokiramo stvaranje nove vlage u stijenama.
Novonastala hidroizolacija funkcionalna je i trajna bez obzira na vrstu,debljinu i sastav zida. Materijali su trajni, certificirani od vrhunskog proizvođača hidroizolacije. Jedinstvena smjesa kremikovodika, silikona i silikatovih smola koje sadrže više vrsta polimera. Hidroizolacija sigurna je,ekološka i netoksična. Naša izolacija ima vrlo nisku viskoznost na bazi posebnih silikata i hidrofobnih sastojaka. Zahvaljujući svojoj vrlo niskoj viskoznosti može prodrijeti čak i do najmanjih pora i kapilara u građevinskom materijalu.U dodiru s građevinskim materijalima dolazi do reakcije i oblikuje se u gelirani izolacijski sloj.Sekundarne kapilare koje nastaju mineralizacijom vodootporne su. Korištenjem našeg proizvoda stvara se trajno učinkovita vodoravna vodootporna izolacija.
Naša hidroizolacija je netoksička,dovoljno otporna na soli, aerosoli i plijesan.

Količina vode u građevinskim materijalima često uzrokuje procese koji dovode do oštećenja temelja, zidova i žbuke. U građevinskim materijalima dolazi do cikličkih, fizičkih i kemijskih procesa kao što je stvaranje procesa gomilanja soli i njihovog raspuštanja. Neki vlažni dijelovi kuća zgrada s higijenskog pogleda mogu postati neupotrebljivi. Glavni i negativni uzrok uglavnom je vlaga iz zemlje.
Jedan tako natopljeni kubični metar opeke može zadržavati više od par stotina litara vode.Vlažni zidovi gube svojstva toplinske izolacije. Zbog visoke vlažnosti zraka, toplina u prostorijama može se postići isključivo visokom temperaturom (veća potrošnja energije i do 50%). Soli i minerali u slojevima s kapilarnom vlagom imaju snagu istezanja do dvije tone na jedan kubični centimetar zida od opeke. Kod ponavljanja vlage zida dolazi do taloženja agresivnih soli na površini zida, zbog toga dolazi do ljuštenja i osipanja žbuke,te soli privlače u zidove veću količinu vodu.
Visoka vlažnost zidova može oštetiti ne samo osnovu građevine, nego ima i negativni utjecaj na zdravlje ljudi. Na vlažnim zidovima stvaraju se gljivice, bakterije, crvi i drugi paraziti, to uzrokuje kožna oboljenja, alergije i teškoće u dišnom sustavu. Zarazne klice razmnožnavaju se ne samo kroz zidove nego se šire zrakom u cijelom interijeru i napadaju namještaj, tepihe i drvo.

vlhkost2